Tokat Pazar Ziraat Odası

Tokat Pazar Ziraat Odası > Haberler > “Üreten Türkiye Konuşuyor”…

“Üreten Türkiye Konuşuyor”…

“Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantıları, Van, Eskişehir, Diyarbakır, Adana, İzmir, Samsun, Edirne, Antalya, Malatya, Bursa, Konya ve Gaziantep olmak üzere toplam 12 ilde gerçekleştirilecek.

-Türkiye-AB KİK üyeleri TZOB, TOBB, Hak-iş, Memur-Sen, TESK, TİSK, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen ile iş dünyasının sivil toplum kuruluşları, Türkiye genelinde 12 ilde “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantıları düzenleyecekler

Ankara – 07.03.2017 – Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK)  Türkiye kanadını oluşturan TZOB, TOBB, Hak-iş, Memur-Sen, TESK, TİSK, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen ile iş dünyasının sivil toplum kuruluşları, ekonomik değer üreten kesimlerin geleceğe olan güvenini artırmak, üretimle ilgili sorunları ortaya koymak ve çözüm önerilerini geliştirmek, üretimin önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, Türkiye genelinde 12 ilde “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantıları düzenleyecekler.

Tanıtımı, TOBB’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla TOBB’da yapılan toplantıya, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TOBB, Hak-iş, TESK, Memur-Sen, TİSK, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen ile iş dünyası sivil toplum kuruluşları ASKON, MÜSİAD, TİM, TÜGİAD, TÜGİK ve TÜMSİAD Başkan ve temsilcileri iştirak etti.

Toplantıların özet sonuç raporu hazırlanacak ve 12 toplantının sonunda yazılacak kapsamlı sonuç raporu, hükümet ile paylaşılacak.

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ülke olarak “daha fazla nasıl üretebiliriz?” sorusuna cevap aradıklarını söyledi. Attıkları her adımda istişare yaparak vatandaşların görüşlerini esas aldıklarını söyleyen Tüfenkci, ekonomi ve iş dünyası için birçok yeni uygulamayı ve teşviki yürürlüğe soktuklarını bildirdi. Ancak sahaya çıktıklarında, yapılan bu iyileştirme, tedbir ve teşviklerin yeterince bilinmediğini gördüklerini anlatan Bakan Tüfenkci, “Onun için Üreten Türkiye Konuşuyor Projesi ile üretenlerin ayağına gidip bunları anlatacağız” dedi.